Apartmani u Donjim Rogoljima
99.000 Eura

Pitajte ili dajte ponudu klikom ovdje.

        Podno drvom bogatih i vodom obilatih šumskih predjela Psunja u selu Donji Rogolji na prodaju starinska seoska kućaod 120 m2 namjenjana seoskom turizmu, uživanju u miru i prirodi. Sastoji se od zajedničke kuhinje sa blagavaonicim, te tri kompletno namještena apartmana uređena u retro seoskom stilu naših djedova koji svaki ima zasebnu kupaonicu. Kuća je smještena u prostranom dvorištu u kom se nalazi veliki seoski štagalj sa uvozom građen tradicionalnim materijalima ovog kraja, opekom, kamenom i drvetom, dimenzija 10 x 12 m, pogodan za upotpunjavanje turističke ponude (restoran, terasa i dodatni smještajni kapaciteti), te starog hrastovog ambara i pomoćne građevine dimenzija 8x4 m pogodne za drvarnicu ili neki drugi sadržaj. Izvorna kuća je građena 1948. god., ali sadašnje ruho dobila je temeljitim renoviranjem 2008. god. kada je dobro toplinski, vodno i zvučno izolirana.

        Kuća sa navedenim građevinama smještena je u ograđenom dvorištu od 2.280 m2 iza kojeg se na uzvisini pruža okućnica od 5.075 m2 na kojoj se nalazi izvor sa pitkom vodom, a svemu ovom pripada neobrađivano poljoprivredno zemljište u selu od 32.107 m2 što budućem vlasniku koji se želi baviti seoskim turizmom pruža mogućnost zaokruživanjem ponude u vidu ekološke proizvodnje zdrave hrane za vlastite potrebe i potrebe gostiju. Preko puta kuće selom veselo vijuga i skakuće riječica Rogoljica koja nikada ne presušuje i koja svojim tihim žuborom cijelom selu pa tako i ovom seoskom imanju daje osobiti šarm. Kuća je priključena na električnu energiju, hidroforskim postrojenjem vodom na bunar, grijanje je centralno na drva, a kanalizacijom je spojena na vlastitu septičku jamu. Ispod dijela kuće nalazi se prostrani podrum. Kuća je opremljena namještajem od punog drveta dizajniranim u seoskom stilu, koji se prodaje zajedno sa kućom.

        Selo Donje Rogolje iako je slabo naseljeno, dva puta dnevno povezano je autobusnom linijom sa Okučanima, odakle se auto cestom ili željeznicom može brzo dospjeti u veća gradska središta. Iako bi se kuća mogla koristiti i za stanovanje, namjena joj je prvenstveno poslovno turistička, pogodna za iznajmljivanje gostima koji žele seoski mir i čistu netaknutu prirodu, te lovcima koji ovdje imaju svoja lovišta bogata mnogobrojnom divljači. Obilje pitke vode, čist zrak i bujna šumska vegetacija krase ovo pitomo slavonsko selo, pružaju svakom ljubitelju prirode unutarnji mir i nikog ne ostavljaju ravnodušnim, osobito one izložene svakodnenom stresnom načinu života, a koji žele da se odmore i maknu iz gradske vreve.

        Dokumentacija o vlasništvu uredna.

 Cijena 99.000 eura.

Pogled s boka
Pogled iz dvorišta
Dvorište
Stari ambar
Stari štagalj
Stražnja strana štaglja
Uvoz u štagalj
Okućnica
Riječica Rogoljica ispred kuće

Detalji nekretnine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pitajte ili dajte ponudu klikom ovdje.